Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A juharszirup története képes leírás - Juharszirup.tlap.hu
részletek »

A juharszirup története - Juharszirup.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: juharszirup.tlap.hu » A juharszirup története
Keresés
Találatok száma - 6 db
12 dolog amit nem tudtál a juharszirupról

12 dolog amit nem tudtál a juharszirupról

Biztos vagyok benne, hogy már mindenki találkozott ezzel a folyékony csodával, amely Kanada egyik exportterméke, és főként az amerikai palacsintán szokott velünk szembejönni. Most mutatunk pár olyan dolgot, amit biztosan nem tudtatok róla.

A juharszirup egészséges?

A juharszirup egészséges?

Az élelmiszerek édesítése igen trükkös lehet, ha valamilyen diétát követünk és fogyókúrázni szeretnénk. A különböző mesterséges édesítők, a méz és a juharszirup is tökéletes megoldásnak tűnhet a fogyni vágyók számára. Sőt ma már a különböző cukor alternatívák is igen népszerűek.

Enni Kanadában - a juharszirup

Enni Kanadában - a juharszirup

A legjobb minőségű juharszirupot a francia nyelvű Québec tartományban készítik (a tartományi lobogó itt jobboldalt látható, az egykori francia királyi címerből ismerős liliomokkal). Az angol anyanyelvű kanadaiak szerint Québecnek két versenyképes exportcikke van: a juharszirup és a hó.

Juharszirup - Kanada kincse

Juharszirup - Kanada kincse

A 90-es években még nem volt divatja hazánkban a juharszirupnak. Külföldi filmek tömkelegében láttuk azonban, ahogy a reggeli palacsintára juharszirupot öntenek a szereplők. Sokan talán el is képzeltünk egy krémesen édes ízt ilyenkor, amire a barna szirupos folyadék láttán asszociáltunk.

Juharszirup ásványi és tápanyagokban gazdag, mézhez hasonlító

Juharszirup ásványi és tápanyagokban gazdag, mézhez hasonlító

A jellegzetes ízű, állagában a mézhez hasonlító igen édes csoda kanadai alapanyag. Közhely lenne azt mondani, hogy csak a fantázia szabhat határt alkalmazásának, de a kanadaiak tényleg szívesen fogyasztják szinte bármivel. Az emberek pár százaléka még pizzával is.

Kanada kincse- a juharszirup

Kanada kincse- a juharszirup

A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik már ezt a jellegzetesen Kanadához köthető édességet. A juharszirup nem csupán finom, de egészséges is. Az indiánok által csak édes víznek nevezett juharszirup állagát tekintve leginkább a mézhez hasonlítható. Nem csak megjelenésében, de az egészségre gyakorolt jótékony hatását tekintve is könnyen a méz vetélytársa lehet.

Tuti menü