Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A juharszirup felhasználása képes leírás - Juharszirup.tlap.hu
részletek »

A juharszirup felhasználása - Juharszirup.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: juharszirup.tlap.hu » A juharszirup felhasználása
Keresés
Találatok száma - 5 db
A juharszirup kiváló cukorhelyettesítő

A juharszirup kiváló cukorhelyettesítő

Az észak-amerikai indiánok által felfedezett juharszirupot a juharfa édes nedvéből állítják elő, speciális eljárással. A szirupkészítés hosszadalmas és fáradtságos folyamat, azonban a végeredményre megéri várni: egy kivételesen egészséges cukorpótlót kapunk!

Cukor helyett juharszirup

Cukor helyett juharszirup

Mai világunkban nagy a harc a cukorfogyasztás visszaszorítása érdekében. A tudomány számos alternatívát kínál cukorpótlóként. A korábbi évtizedekben inkább a mesterségesen előállított édesítőszerek vitték a prímet.

Fogyókúra juharsziruppal

Fogyókúra juharsziruppal

Senki nem tudja pontosan, hogy mikor fedezték fel az indiánok azt az egyedi ízt és különlegességet, melyet a juharfa nedve ad a tavasz első heteiben. Mindenesetre, mikor a francia telepesek kezdték benépesíteni a Szent Lőrinc folyó völgyét a 17.-18. században, hamar rájöttek, hogy az erdők könnyen hozzáférhető, ízletes édesítőszer-forrást rejtenek.

Juharszirup: édesebb a cukornál

Juharszirup: édesebb a cukornál

A juharszirup egyike a legrégebbi természetes édesítőknek. Ma is, mint évszázadokkal ezelőtt, tavasszal nyerik a kanadai juharfák megcsapolásával. A titkot az első fehér telepesek lesték el az indián őslakosoktól. Ma ez az édes folyadék kanadai exportsláger. A számos juharszirupos recept közül a klasszikus amerikai változata, a palacsinta juharsziruppal még mindig a legnépszerűbb.

Mire jó a juharszirup?

Mire jó a juharszirup?

Az indiánok csak édes víznek nevezik, valójában azonban inkább a mézhez hasonlít. A juharszirup nem csak finom, de egészséges is. -Juharszirupot akkor kapunk, ha a juharfa cukros nedvét többszörösen leszűrjük. -Ma Délkelet-Kanada, és New England az egyetlen juharszirup termelő régió a világon. -Egészségesebb a cukornál, nem terheli meg annyira a szervezetet, mivel fokozatosan kerül a véráramba és lassabban bomlik le.

Tuti menü